Gündem

Yeni kimlik kartları hakkında flaş gelişme! 1 ay içinde tamamen zorunlu oluyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında kimliği olan vatandaşlara Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin gerçekleştirdiği sunumda önemli haberler verdi. Bakan Soylu e-İmzaların kimlik kartına yüklenmesine bir ay içinde başlanacağını bildirdi.

“KOLAYLIK SUNACAĞIZ”

Bakan Soylu, açıklamasında “Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza’nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız” diye konuştu.

DAVA TAKİBİ YAPILABİLİR

Konu ile ilgili olarak E-imza’nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak olurken, böylece iş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak. Ayrıca düzenleme kapsamında e-mühür uygulamasına da geçilmiş olacağı gibi elektronik imza ile dava takibi ve sicil işlemleri yapılabilecek.

Yeni düzenlemeyle vergi borçları sorgulanacak, gümrük işlemleri takip edilebilecek. Kimlik kartlarının kaybolması halinde e-imza da geçerliliğini yitirecek.