Gündem

Meteoroloji peş peşe alarm verdi! Sıcaklıklar 10 derece düşecek: Kar ve yağmur etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama daha yapıldı. Bu açıklamada bugünden başlayıp önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edecek yağışlı havaya karşı vatandaşlar uyarıldı. Öte yandan meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlı havanın 7-8 gün süreceğini, sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini belirtti.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ORTASINA KADAR DEVAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu tahminini açıkladı. Meteoroloji, bugün İstanbul, Marmara ve Ege’de etkili olacak yağmurlu havanın yarından itibaren etki alanını genişleteceğini ve önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Meteorolojinin verilerine göre çarşamba günü ise yurdun büyük bölümünde kar bekleniyor. Bununla birlikte meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli bir açıklama yaptı ve önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini ifade etti.

YAPILAN AÇIKLAMA

Orhan Şen’in açıklamaları ise şöyle oldu:

İstanbul’da akşama yağmur var. Bugün Doğu Anadolu’da öğleden sonra kar yağışı da mümkün. Erzurum, Kars, Ardahan, Van, Ağrı civarlarında. Bugün öğle saatlerinden itibaren Trakya’dan yeni bir yağışlı hava kütlesi giriyor. Türkiye üzerinde bu uzun süre kalacak gibi gözüküyor. Uzun süre dediğim 7-8 günlük periyotta Türkiye’yi ıslatacak gibi görünüyor.

YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

İstanbul’da öğleden sonra bulutlanma başlayabilir. Sıcaklıklar da mevsim ortalamalarının bayağı üzerinde seyrediyor ve bu ısınma biraz daha devam edecek. Akşam saatlerinde Anadolu yakasında yağmur başlayacak güney ilçelerinde, ondan sonra da gece de tüm İstanbul’u etkisi altına alacak. Marmara bölgesinde kuvvetli gözüküyor yağışlar. Edremit Körfezi’nden tutun Çanakkale, Edirne, Kırklareli bu illerde yağış kuvvetli olacak. İstanbul’da yağış çok kuvvetli olmayacak ama yağış yine etkili olabilir.

10 DERECE DÜŞECEK

Yarından itibaren lodos biraz etkili olmaya başlayacak. Hatta bugün, bu gece lodos etkili olacak. Kıyı Ege, Marmara’nın güneyinde yaklaşık 60-70 km hıza ulaşacak. Çatı altlarında dolaşmayalım. Balkonda bağlanmamış bir şey bırakmayalım derim. İstanbul için değil ama genellikle Batı bölgelerimizde böyle olacak.

Perşembe gününe kadar yağış devam edecek. Sıcaklıklar mevsim ortalamalarının yaklaşık 5-6 derece üzerinde olacak. İstanbul’da sıcaklık 18-19 dereceye yarın, pazar-pazartesi erişebilecek ama salı günü lodos yerini kuzeyli rüzgarlara bırakıyor. Salı akşamı kuzeyden soğuk hava gelecek. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. İç Anadolu’nun büyük kesiminde Doğu Anadolu’da kar olasılığı var, çarşamba – perşembe günü. Perşembe gününden itibaren batıda yağış kesilecek ama ayın 2’sinden itibaren Anadolu’da kış kendisini gösterir gibi olacak.