BelediyelerGündem

İstanbullulara Kötü Haber: İBB’nin Teklifi 11. Kez Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 5 bin taksi projesi UKOME toplantısında oy çokluğu ile 11. kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul genelinde hizmet veren 17 bin taksinin yetersiz olduğunu söyleyerek yeni Taksi projesi hazırlamıştı. Proje kapsamında 5 bin yeni taksinin İstanbul’da hizmete girmesi hedefleniyordu. 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kasım ayı toplantısında taksi teklifi 11. kez oylamaya sunuldu. . UKOME toplantısına İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlık etti. Toplantıda oylanan 5 bin taksi projesi oy çokluğu ile reddedildi.

Daha Öncede 10 Kez Reddedilmişti

Bir yılı aşkın bir süredir yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İBB, proje kapsamında kent genelinde hizmet veren 17 bin taksi sayısının artırılmasını, ilk etapta 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilmesini hedefliyor. Ancak bu projenin uygulanabilmesi için UKOME’de oylanarak kabul edilmesi gerekiyor. İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İBB’nin, UKOME’ye sunduğu taksi teklifinin 11. kez reddedildiğini duyurdu. Daha önce de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınan teklif 10 kez reddedilmişti.

Ongun: Kasıtlı Olarak Üye Dağılımı Değiştirilmiş…

Ongun, “Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 11. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine” ifadelerine yer verdi.