Bilim, Teknoloji

Twitter Kullanıcıları Dikkat! Yeni Özellik İnstagram ‘a Benzeyecek!

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulaması Twitter, bünyesine yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Yeni güncellemeler bazen sevilerek kullanılırken bazen beğenilmiyor. Son olarak yayınlanan yeni açıklama kullanıcılarını şaşırttı. İşte Twitter ‘ın İnstagram’a benzer yeni özelliğinin detayları…

Twitter’da Çift Tıklama

Instagram uygulaması kurulduğundan beri gönderileri beğenme özelliği çift dokunma hareketiyle çalışıyor. Bu durum paylaşımları beğenmeyi kolaylaştırsa da, bazen can sıkıntısına da yol açabiliyor. Yanlışlıkla kalp simgesine basarak karşıdaki kişiyi beğenenler, çift dokunma hareketinden şikayet ediyorlar.

Çift tıklayarak beğenme sisteminin şimdi de Twitter’a geleceği ortaya çıktı. Sosyal medya platformlarının üzerinde çalıştığı özellikleri önceden açığa çıkaran Alessandro Paluzzi, Twitter’ın tweetleri çift dokunarak beğenmeye izin vereceğini açığa çıkardı.

Çift dokunarak beğenme, Twitter uygulamasına ekstra bir işlev olarak gelecek. Halihazırda var olan kalp simgesini kullanımdan kaldırmayacak. Alessandro Paluzzi’nin açıklamasına göre, Twitter bu özellik üzerinde çalışıyor ve geliştirmeye devam ediyor. Ancak henüz kapalı veya açık beta aşamasına geçilmedi. Yeni özellik dünya genelinde kullanıma açıldığında bir tweetin ortasına çift tıklayarak beğenilebilecek. Yine çift dokunarak beğeniyi geri çekmek de mümkün olacak. Ayrıca bu işlev yalnızca tweetlerde değil, fotoğraflarda ve videolarda da geçerliliğini koruyacak.

Twitter’ın, rakibi Instagram’da alışık olduğumuz özellikleri bünyesine katmaya devam ediyor. Yakın zaman önce ana sayfanın tasarımını değiştirerek gönderileri tam ekran formatına geçiren şirket, ayrıca Instagram paylaşımlarına da ön izleme desteği getirdi. Bir başka Instagram özelliği olan ‘takipçi kaldırma’ da Ekim ayında sosyal medya platformuna eklendi.