EkonomiGündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması geldi!

Milyonlarca asgari ücret alan vatandaş, bu yılın sonunda belli olacak 2022 asgari ücret gelişmelerini takip ediyor. Konuyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü sonrasında uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında asgari ücrete ilişkin kimsenin ezdirilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

ERDOĞAN’IN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

“Asgari ücret görüşmelerinin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz”

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İşveren ve çalışanların merakla beklediği asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık tarihinde yapacak. Ancak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklamasında 1-2 hafta içerisinde asgari cüretin belli olacağını duyurmuştu.