Gündem

Son dakika: İstanbul’daki fırtına can aldı! Valilik duyurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Esenyurt’ta bir binanın çatısı uçtu. Yoldakilerin üzerine düşen çatının altında kalan 2 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Görgü tanıklarının aktardığına göre ölenler arasında olan kadın, çocuğunu kurtarmak için üzerine yattı. Bunun yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İBB’den lodosun bilançosuna ilişkin açıklamalar yapılırken İstanbul Valiliği tarafından lodos nedeniyle kentte 4 kişinin öldüğünü, 3’ü ağır 19 kişinin de yaralandığı vurgulandı.

Olay, saat 13.20 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı, o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver’in de aralarında bulunduğu vatandaşların üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda, anne ile birlikte bir vatandaş daha yaşamını yitirdi.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli ise bu olayı anlattı. Deli açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Altında kaldıkları tahtayı çıkarınca sağ salim çocuğu çıkardık. Kadın kafasını yere vurunca kanlar içinde kalmıştı. Çocuk kurtuldu”

Şiddetli lodos nedeniyle Kıraç Mahallesi İstiklal Caddesi’nde de çatı uçtu. Çatı parçaları yolda yürüyenlerin üzerine düştü. Olayda biri bebek 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

EGM’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada lodos nedeniyle 2 kişinin öldüğünü 9 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi’nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli’de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi.

Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si çocuk 9 kişi yaralandı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Son açıklama ise İstanbul Valiliğinden geldi. Valilik 4 kişinin öldüğünü 3’ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir”