EkonomiGündem

Herkes bu haberi bekliyordu, günler sonra müjde verildi! Akaryakıt fiyatlarına indirim yapılıyor

Aracı olan milyonlarca vatandaş günlerdir peş peşe gelen zamlardan yakınıyor. Artık herkes 50 TL’lik yakıta muhtaç kalmışken döviz kurlarında yaşanan ani değişimlerin ardından gelen zamlarla ilgili vatandaşı sevindirecek bir gelişme yaşandı. Beklenene göre 30 Kasım’dan itibaren benzine ve motorine 90 kuruş indirim geliyor.

30 Kasım Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine 90 kuruş indirim bekleniyor. Buna göre Ankara’da ortalama 9,74 TL’den satılan benzinin litre fiyatı 8,84 TL, İstanbul’da 9,69 TL’den satılan benzinin litre fiyatı 8,31 TL, İzmir’de de 9,76 TL’den satılan benzinin litre fiyatı 8,24 TL’ye düşecek.

Motorin fiyatları ise aşağıdaki şekilde değişim yaşayacak:

Ankara’da ortalama 9,83 TL’den satılan motorinin litre fiyatı 8,17 TL’ye düşecek.

Motorinin litresi İstanbul’da 9,77 TL olurken yeni indirimle 8,23 TL olacak.

İzmir’de ise son zamla 9,85 TL’ye yükselen motorinin fiyatı da 8,15 TL’ye inecek.

EPDK SON ZAM HABERİNİ YALANLAMIŞTI

24 Kasım’da benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, otogazda 65 kuruş zam yapılmasının ardından akaryakıta yeni zamların geleceği bilgisi konuşulmuştu. Ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konuyla ilgili bir açıklama yaparak yeni zam geleceği bilgisinin dezenformasyondan ibaret olduğunu şöyle ifade etmişti:

“Bazı basın – yayın organlarında “benzine 46 kuruş, motorine 45 kuruş, LPG’ye 25 kuruş daha zam kararı alındığı” yönünde haberler çıkmıştır. Gerek bu haber gerekse son günlerde akaryakıt fiyatlarındaki artışlar üzerinden toplumda infial oluşturmayı amaçlayan haber ve yorumlar ile ilgili bir basın açıklaması ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle söz konusu haber doğru değildir. Bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir. Medyada yer alan bu tip gerçek dışı haberlerin yanı sıra bazı STK temsilcilerinin kamuoyunda daha fazla tanınma gayesi ile günler öncesinden zam açıklama telaşına düşmesi, sektörümüze olan güveni zedelemektedir.

Sadece kendi çıkarlarını düşünerek toplumumuzda huzursuzluğa sebep olan böylesi gerçek dışı haber ve yorumlar yapan ya da yaptıran kişiler hakkında da Kurumumuz tarafından suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Bir Yorum

  1. Bırakın bu yalan haberi daha bu gün aldım motorun 9.98 den