EkonomiGündem

2022 yılı asgari ücret için flaş açıklamalar! Tüm tarafları memnun edecek bir sonuç çıkacak

Milyonlarca çalışan 2022 yılı için belirlenecek asgari ücret tutarının açıklanmasını beklerken yetkililer de asgari ücrete dair görüşlerini dile getirmeye devam ediyorlar. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan da 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde tüm tarafları memnun edecek bir sonuç çıkacağına inandıklarını açıkladı.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan asgari ücret değerlendirmesinde şu açıklamalarda bulundu:

“Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde inanıyoruz ki tüm tarafları memnun edecek bir sonuç çıkacaktır. Emek, alın teriyle çalışanlar desteklenmelidir. Asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde artırılmasının mümkün olduğunu ön görmekteyiz. Hem işveren hem de çalışanlar için asgari ücrette verginin kaldırılması iş dünyası ve çalışanların ortak beklentisi. İşletmelerin de sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için, vergiler güncellenmeli, asgari ücret desteği artırılmalı ve maliyetler düşürülmelidir. Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir.”

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENECEK?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapacağı toplantılarla belirleniyor. İşçi tarafını Türk-İş’in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücret tutarını belirleyecek.