EkonomiGenelGündem

Şartları taşıyan herkesin hesabına geri ödemesiz para yatırılıyor! e-Devlet üzerinden paranızı hemen kontrol edin!

Ülkemizde binlerce yardıma ve bakıma muhtaç vatandaş bulunuyor. Devlet ise bu kişiler için ayrı bir bütçe ayırıyor ve vatandaşların hesabına geri ödemesiz, karşılıksız olarak para yatırıyor. Bu maddi yardımlardan biri de her sene binlerce kişinin yararlandığı ‘Evde Bakım Maaşı’. İl il yapılan ödemelerde her bir kişinin hesabına 1.798 TL yatırılıyor. Üstelik bu tutarın yatırılıp yatırılmadığı e-Devlet üzerinden e-Devlet şifresiyle giriş yapılarak kolaylıkla öğrenilebiliyor.

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden hızlı bir şekilde ATM’ye gitmeye gerek dahi kalmadan sorgulanabiliyor. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayarak gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Sorgulama olumlu olduğunda geri ödemesiz yardımınızı ATM’den çekerek kullanabilirsiniz.

Ayrıca paralarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atarak da sorgulayabiliyorlar.

İşte 30 Kasım Evde Bakım Maaşı Yatan Tüm İller

1- Tokat
2- Edirne
3- Hatay
4- Karabük
5- Çanakkale
6- Balıkesir
7- Kırıkkale
8- Aksaray
9- Afyonkarahisar
10- Diyarbakır
11- Antalya
12- Sakarya
13- İstanbul
14- Samsun
15- Bilecik
16- Manisa
17- Uşak
18- Kocaeli
19- Bursa
20- Adana
21- İzmir
22- Gaziantep
23- Çorum
24- Aydın
25- Tekirdağ
26- Kayseri
27- Mersin
28- Osmaniye
29- Düzce