Gündem

Yeni yasak kararı! Bugün 18.00’e kadar devam edecek!

Özellikle Marmara ve Ege Bölgesi’ni etkisi altına alan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış dün Türkiye’yi şoke eden görüntülere sahne olmuştu. Dün akşam saatlerinde gelen son habere göte İstanbul’da motokuryelerin, motosiklet ve elektrikli scooterların trafiğe çıkmaları yasaklandı.

İstanbul’da hızı her geçen dakika artan lodos 4 kişinin hayatını kaybetmesine ve çok kişinin de yaralanmasına neden oldu. Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı.

18.00’E KADAR YASAKLANDI

Yerlikaya, yapmış olduğu açıklamasında lodos sebebiyle olabilecek kazaların engellenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin sağlanabilmesi adına bugün saat 18.00’’ke kadar motokuyerlik hizmeti yapan araçlarla birlikte motosiklet ve scooter kullanımına yasak getirildiği belirtildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA;

“İstanbul’da hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası nedeniyle motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin korunması açısından valiliğimizce alınan karar uyarınca bugün saat 23.00’den yarın saat 18.00’e kadar başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecektir. Bu karar özellikle yaz kış demeden büyük bir özveriyle çalışarak hayatımızı kolaylaştıran motokuryelerimizin can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alınmıştır. Bu araçları kullanan hemşehrilerimizin alınan karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir”