EkonomiGündem

Dolar kuru yeniden 13 TL’nin üzerine çıktı! Uzmandan yıl sonu için flaş dolar tahmini geldi

Dolar kuru, 30 Kasım Salı günü öğle saatlerinde yeniden 13 TL’nin üstünü gördü. Doların giderek zirveye tırmanması ülkemizde birçok üründe fahiş fiyatlar anlamına gelirken vatandaş da ‘Dolar düşecek mi?’ ‘Dolar kuru ne zaman düşecek?’ şeklinde sorular sormaya başladı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı da dolarla ilgili tahminlerini açıkladı.

MÜSİAD Vizyoner’in 2021 Zirvesi’nin tanıtımı için düzenlenen toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı da, kur ile ilgili son tahminlerini açıkladı.
12-13 bandındaki kurun yüksek olduğunu belirten Asmalı, 10-15 gün içinde doların düşeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İş adamları olarak isteğimiz kurda çok ani değişiklikler olmaması. Hem kamu hem de özel sektör borç ödemesi için dolar alınca kur hareketlendi. Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. 10-15 gün içinde bu oynaklığın geçeceğini düşünüyoruz. Kurla ilgili şu ana kadar kim tahminde bulunduysa hepsi yanıldı. Kur zaten gerçek değerinin üzerinde. Mevcudun üstüne çıkmayacağını düşünüyoruz. Dış borç ödemeleri bittiği anda olumlu bir tablo bekliyoruz.”

“Arkadaşlarla ve ekonomistlerle yaptığımız toplantıda kurun yıl sonunda 8.5-9 TL bandında olmasını bekliyorduk. 12-13 TL’ler şu anda kurun çok yüksek olduğunu gösteriyor”