EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Erken seçim açıklaması ve vatandaşa ucuz doğalgaz müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve erken seçim hakkında da bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Faiz sebep enflasyon sonuç. Faizi düşürüyoruz, enflasyonun düştüğünü de göreceğiz” ifadelerine yer verdi ve erken seçim hakkında yaptığı değerlendirmede erken seçim olmayacağını vurguladı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim açıklaması şöyle oldu:

“Kaç defa söyledik bilemiyorum. Söyleyecek herhangi bir sözleri olmayınca bununla oyalanıyorlar. Millete hayrı faydası olmayanlar gündemi seçimle meşgul ederek sözüm ona siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Küresel gelişmelere bağlı olarak bu yaşanan döviz hareketliliğini bahane ederek seçim şarkısı söyleyenler halkı sokağa çağırıyorlar.

HAZİRAN 2023

Ben milletime verdiğim sözü tutan bir siyasetçiyim. Cumhur İttifakı da sözün erlerinin kurduğu bir ittifaktır. Vatandaşlarımız Haziran 2023’de sandık başına gidecek ve tercihini AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Haziran 2023’te milletimiz gereken dersi gerekenlere verecektir.”

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz müjdesi ise şöyle oldu:

Deniz tabanı üretim sistemleri ile kara tesislerinin malzeme temini ve inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tüm çalışmaları 2022 yılının ilk yarısında başlatmayı planlıyoruz. Sakarya Gaz Sahası’nda ilk fazda 10 kuyudan günlük 10 milyon metreküp üretim yapmayı planlıyoruz. İkinci fazın tamamlanmasının ardından açılıcak kuyu sayısına bağlı olarak bu rakam 40 milyon metreküpe çıkacak. Yeni müjdeler için ekiplerimiz hem arama hem de sondaj faaliyetleri ile yoğun çalışma yürütüyor.

MİLLETİMİZLE PAYLAŞMAMIZ FARKLI OLACAKTIR

Bu gemilere sahip olmak öyle kolay bir iş değil. TPAO’nun bu gemilere sahip olması ve bütün sismik araştırmalar obür tarafta sondaj çalışmaları bu gemilere girdiğimiz zaman onların çalışmasını gördüğümüzde hakikatten mutluluğumuz çok farkıl boyutlara ulaştı. Hele hele şimdi doğal gazın çıktığını gördüğümüzde onun keyfi bir başka olacaktır. Buradan doğal gazımızı çıkarıp milletimizle paylaşmamız da farklı olacaktır.