EğitimEkonomi

Öğrenciler İçin Güzel Haber! VGM Burs Miktarı Arttı!

Ülkemizde milyonlarca öğrenci devletin ve kurumların sunduğu burslardan yararlanmak için başvuruda bulunuyor. Devlet maddi imkanı kısıtlı olan bir çok öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Son olarak Vakıflar genel müdürlüğünü ‘nün sunduğu burs imkanına başvuran öğrenciler ne zaman açıklanacağını ve kaç TL burs verileceğini merakla araştırıyor. İşte VGM burs detayları…

 

VGM Burs Detayları

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs sonuçları için henüz tarih belli olmadı. Duyuru www.vgm.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. 2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

31.10.2021 tarihi itibariyle sona eren ortaöğrenim burs başvuruları için değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Değerlendirme işlemleri tamamlandığında başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanarak, sorguya açılacaktır.

16.11.2021 tarihi itibariyle sona eren yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacaktır. Yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

16.11.2021 tarihi itibariyle sona eren yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine başlanmış olup yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacaktır.