EkonomiGündem

Vatandaşlara bir şok daha! Un fiyatlarına bir zam daha yapıldı

Unun torbası 326 lira iken 230 gr somun ekmeğin fiyatının en az 3,5-4 TL olması gerektiği belirtilmişken fırıncılar odası tarafından un fiyatlarının 110 liradan 326 liraya çıktığı belirtildi. Bu doğrultuda artan maliyetlerden şikayet ediliyor ve un fiyatlarına bugün yine rekor bir zam geldiği duyuruldu.

Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz un fiyatlarına gelen son zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu ve açıklamalarında “Her şeye her yıl zam gelirse vatandaşın psikolojisi bozulmaz mı?” ifadelerini kullandı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Toplumun içinde bulunduğu ekonomik ve ahlaki kriz, adaletsiz uygulamalar, geçim sıkıntıları, fiyatların olağanüstü artışı; buna karşılık bazı AK PARTİ milletvekillerinin “Bizden önce dağlarda yaşayan aç insanlar vardı.”, “Soğan ekmek de yeriz.”, “Eti gramla, sebzeyi taneyle alın.” gibi tavsiyelerde bulunarak fakirlik edebiyatı yapmaları herkeste metal yorgunluğu yaratıyor.

Gaziantep’te dün bir torba un 326 TL demiştim, bugün 346 TL olmuş.

Her şeye her yıl zam gelirse vatandaşın psikolojisi bozulmaz mı? Vatandaş sadece pahalılıktan değil, istikrarsızlıktan dolayı geleceğinden endişe duyuyor. Metal yorgunluğu fiziksel sistemlerde ani kırılmaya, toplumlarda ise manevi boşluğa ve çöküşe sebep olur. Bunun da en önemli göstergesi toplumun heyecanını kaybetmesidir; esnaf, köylü, çiftçi, gençler, emekliler heyecanlarını kaybettiler. Toplumun güveni, istikrarı ve refahı sağlayacak iyi yönetime ihtiyacı vardır diyor, Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum.