Ekonomi

Artık düğünlerde altın yerine takılacak! Şu an 10 TL.. Giderek artacak!

Sadece son 1 ay içerisinde altın fiyatlarının rekor bir şekilde artış göstermesi yüzünden vatandaşlar altın alamaz oldu. Altından sonra yatırım amaçlı gözler gümüşlere çevrildi. Vatandaşların altından sonra yatırım amaçlı tercih ettiği gümüş, şu anda 10 TL oldu. Fiyatlarının önümüzdeki zamanlarda artacağı ifade ediliyor. Detaylar haberimizde..

2 ayda gramı 550 TL’den 750 TL’ye çıktı. Ancak düğün yapmak isteyenlere bir haber gümüş piyasasından geldi. Takı yerine artık altın yerine gümüş kullanılacağının söylenmesi sonrasında gümüş fiyatları araştırılmaya başlandı.

KÜÇÜK RAKAMLARLA GÜMÜŞ ALABİLİRSİNİZ

15 yıldır gümüşçülük yapan Ahmet Çarkçı küçük yatırım için gümüşün bulunmaz bir nimet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gümüşteki değişiklik aslında altından daha fazla. Gümüş pandeminin ilk başladığı dönemlerde 2 lira 40 kuruş civarlarındaydı şuan yaklaşık 10 TL’yi buldu. Gümüş, son 2 yılda yüzde 200 ila 250 civarında artış yaşadı. Altın ise sadece son 1 aydır yükseliş trendinde. Bir ay öncesine kadar gümüşün yüzde 200 ila 250 civarında artışı varken altının ise yüzde 35’lerdeydi. Gümüş, küçük yatırımcı için bulunmaz bir nimettir. Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız işlenmemiş, külçe dediğimiz gümüş alıp yatırım yapabilirsiniz. Küçük rakamlarla 250 gram, 500 gram ya da 1 ila 2 kilogram gümüş alarak ileriye dönük yatırım sağlayabilirsiniz”

100 GRAM KÜLÇE GÜMÜŞ BİN TL

Çarkçı, artık düğünlerde altın yerine gümüş takılacağını ise, ““Geçmiş dönemlerde insanlar altın alyans takarken şuanda gümüş alyans takmaya başladı. Bu alyansa döndüyse ilerleyen dönemlerde bilezik, kolye gibi ürünlerinde gümüş olarak düğünlerde kullanılacağını gösteriyor. İlerleyen dönemlerde düğünlerde takı olarak gümüş takılabilir ve takılacaktır. İnsanların artık altın almaya gücü yetmiyor. Bir çeyrek altın şu an bin liranın üzerinde bu nedenle insanlar bir çeyrek altın almaktansa biz gümüşçüler külçe satmaya başladık. 25 ila 100 gram arasında külçe gümüş satıyoruz. 100 gram külçe gümüş bin lira yapıyor alıp düğünlerde kullanılabilecekler ve ilerleyen dönemlerde bu artarak devam edecek” şeklinde ifade etti.