Bilim, Teknoloji

Cep Telefonu Alacaklara Şok Gelişme! Artık Kameradan İzleneceksiniz!

Akıllı cep telefonları hayatımızın tam merkezinde yerini aldı. Milyonlarca vatandaş akıllı telefonsuz yapamaz hale geldi. Ancak çok fazla talep gören akıllı cep telefonları için gelen açıklama herkesi soğutacak. Teknoloji üreticisi Qualcomm tarafından yapılan açıklamaya göre artık cep telefonu kameralarından izleneceğiz. İşte açıklamanın detayları…

Güvenlik Endişesi Artıyor!

Ekran altı kameralar yaygınlaşmaya başladı. İlerleyen yıllarda tüm cep telefonlarında ekran altı kameralar bulunacak. Ancak İleri gelen teknoloji üreticisi Qualcomm tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Qualcomm tarafından gelen açıklamaya göre ekran altı kamera sizi sürekli izliyor olacak.

Bunun nedeni ise yüz tanıma kilidinin ekran açık olmadan da çalışabilmesi olarak söylendi. Ekran altı kameraları destekleyecek olan 8. nesil Snapdragon çipler gelecek yıl akıllı telefonlarda görülmeye başlanacak. İlerleyen yıllarda çıkacak ekran altı kameralı telefonlar sürekli bizi izliyor olabilecek. Akıllı telefonunuz sürekli sizi dinliyor ve sesli asistanlarla elleriniz kullanmadan iletişim kurabilmeniz için bunun yapıldığı söyleniyor. Konuya ilişkin detaylar ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.