EkonomiGündem

Asgari ücret görüşmeleri başladı: Asgari ücrete en az yüzde 50 zam…

Dün itibariyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2022 yılı asgari ücret toplantıları başlamışken gelecek zam için öneriler de sunulmaya devam ediyor. Son olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan “Asgari ücrete en azından yüzde 50’lik maaş zammının yapılması lazım. Yüzde 50’nin altında herhangi bir maaş artışının kabul edilebilmesi mümkün olmaz” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Erbakan, sanayi üretimi için gerekli şartların oluşturulmasını ifade ederek, “Üretim kapasitemizi artırabilmemiz lazım. O kapasiteyi kullanarak üretmemiz ve ihraç etmemiz lazım. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) hazırladığı rapora göre, yüzde 50’ye varan üretici enflasyonuyla her hafta üreticinin enerji maliyetine yüzde 20 zam yaparak, o ülkede üretimi artırabilmeniz mümkün olur mu? Elbette ki olmaz. Üretim iklimini, gerekli şartları oluşturmak derken bunu kastediyorum. Kaynak ihtiyacımızı da dış borçla karşılamak yerine milli kaynak paketleriyle karşılamamız lazım” dedi.

EN AZ YÜZDE 50 ZAM TALEBİ

Erbakan, asgari ücret görüşmelerinin dün başladığını, ileriki günlerde yeni asgari ücretin tespit edileceğini hatırlatarak “Yeniden Refah Partisi olarak, iş başına gelir gelmez işçi, memur, emekli maaşlarına yüzde 70 maaş zammı yaparak işe başlayacağız, diyoruz. Asgari ücrete en azından yüzde 50’lik maaş zammının yapılması lazım. Yüzde 50’nin altında herhangi bir maaş artışının kabul edilebilmesi mümkün olmaz” diye konuştu.