EkonomiGündem

Sigara tiryakileri bu haberle yıkılacak! Sigaraya büyük zam geldi! Yeni sigara fiyatları açıklandı!

Son dönemlerde artan döviz kurları gıdadan giyime kadar pek çok ürüne zam yapılmasına neden oldu. Konuyla ilişkin flaş bir gelişme daha yaşandı. Gelen bilgiye göre sigorta fiyatlarına zam yapıldı. Haberi Twitter üzerinden Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş duyurdu.

Aybaş, yapmış olduğu açıklamasında bir sigara grubuna 2 TL zam geldiğini açıkladı. Peki, hangi gruba zam geldi. İşte detaylar..

2 TL ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, ‘’maliyet ve kur farkı’’ nedeniyle bir sigara grubuna 2 TL zam yapıldığını açıklayarak yeni sigara fiyatlarını duyurdu.

SİGARA FİYATLARI 16 TL OLDU

Zam ile birlikte 14 TL olan sigara fiyatları 16 TL olacak.

Aybaş, açıklamasında sigaraya gelen zammın sebebini “maliyet ve kur farkı” olarak açıklandı. Aynı zamanda yapılan açıklamanın devamında yılbaşında fiyatlara yine zam geleceğini belirterek, “2’nci zam yani ÖTV zammı yılbaşında yine gelecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Royal Tobacco grubu sigara ürünlerine zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve yeni fiyatları açıklayan Aybaş, Philip Morris, JTI ve BAT gruplarında da zamların geleceğini söyledi.