Gündem

Tüm Dünya Bunu Konuşuyor! Yeni Varyantın Detayları Endişelendirdi!

Koronavirüs endişesi katlanarak devam ediyor. Vaka sayıları günden güne artmaya devam ederken tüm dünya mutasyonlu varyantlarıyla savaşıyor. Son olarak Güney Afrika’da çıkan Omicron varyantının en tehlikeli varyant kategorisine girmesi tüm dünyayı endişelendirdi. Yeni varyant hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? İşte Omicron varyantının detayları…

Omicron Detayları

Koronavirüs ‘ün en tehlikeli varyantı olarak tanımlanan Omicron virüsüne ilişkin detaylar merak ediliyor. Güney Afrika’ da 23 Kasım tarihinde ilk vaka görülen omicron 1 hafta içinde en baskın varyant haline geldi. Güney Afrika’nın komşusu Botsvana’da da 4 omicron vakası tespit edildi.

WHO bu mutasyonu “kaygı verici varyantlar” kategorisine aldığını açıkladı. İngiltere, Belçika, Hollanda, Japonya, Türkiye ve başka birçok ülke hızla bazı Afrika ülkelerine seyahat yasağı getirdi. Ancak varyant şimdiye kadar birçok ülkede görülmeye başlandı. Güney Afrika Epidemiyolojik Modelleme ve Analiz Merkezi, son bulguların “Omicron’un önceki enfeksiyondan kalan bağışıklıktan kaçma kabiliyetine dair bilimsel kanıt sağladığını” söyledi.

Prof. Dr. Kenan Midilli: Omicron varyantı bilinen tüm varyantlardan daha fazla sayıda mutasyon içeriyor. Bu yeni kaygı verici varyantın alfa, beta, gamma ve delta gibi diğer kaygı verici varyantlarla ortak mutasyonlara ilave mutasyonları da var.