EğitimGündem

VGM Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı? VGM Burs Sonuçları, 2021-2022 VGM Bursu Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından he kademede öğrenci için verilen bursların başvurularının tamamlanmasının ardından gözler ne zaman açıklanacağına çevrildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen burs imkanından faydalanmak isteyen binlerce öğrenci başvuru işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamlamıştı. Şimdi ise yapılacak değerlendirmeler sonucunda VGM burs sonuçları adayların erişimine açılacak. Gözler şimdi VGM burs başvuru sonuçları için yapılacak açıklamalara çevrildi. Peki, VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nasıl sorgulanır? 2021-2022 VGM bursu ne kadar, kaç TL? İşte, VGM ortaöğrenim ve üniversite burs sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgiler…

VGM Ortaöğrenim Burs Sonuçları Açıklandı

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşıma göre Ortaöğrenim Eğitim Yardımları başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlar www.vgm.gov.tr adresinde öğrencilerle buluştu.

VGM Üniversite Burs Sonuçları Açıklandı mı?

VGM burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır. Bu sene ortaöğrenim burs başvuruları 30 Ekim’de, yükseköğrenim burs başvuruları ise 15 Kasım’da sona erdi.

KYK’nın Ardından Açıklanacak

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacaktır. Yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

VGM Burs Ücreti Ne Kadar?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.