EkonomiGündem

Kulislerden bilgi sızdı: 2022 asgari ücret 4 bin TL’nin üstünde olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararlı: Çalışanlar döviz kuruna ezdirilmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisindeki asgari ücret açıklamasından önce “asgari ücretin 3 bin 500-3 bin 700 TL civarında olacağı” konuşulurken, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından AKP kulislerinde bu kez “Asgari ücret net 4 bin TL’nin üzerinde olacak” değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. Bu doğrultuda milyonlarca kişi tarafından nefesler tutuldu ve asgari ücret beklenmeye başlandı.

TBMM’DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçinin gözü, hükümetin 2022 yılıyla ilgili alacağı zam kararında. Ancak hükümet, asgari ücrette artışla ilgili çalışmalar yürütürken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın asgari ücretle ilgili son açıklamaları yeni tartışmaların da başlamasını neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisinde asgari ücret hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN LİRANIN ÜSTÜNDE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen çarşamba günü partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin yeni asgari ücrete ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamalarında “Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış olacak” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın açıklaması öncesinde hükümet kanadında “asgari ücretin 3 bin 500-3 bin 700 TL civarında olacağı, bunun için de hükümetin doğrudan çalışana verilecek destek ya da vergi kalemlerinde indirim yapacağı” konuşuluyordu. Bunun yanı sıra AK Parti kulislerinde ise “Asgari ücret en az 4 bin TL olacak” değerlendirmelerinde bulunulduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri üzerine AK Parti kulislerinde bu kez “Asgari ücret net 4 bin TL’nin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız artan döviz kurları karşısında çalışanı ezdirmeyecek. Kesin kararlı” yorumları yapılırken asgari ücretin 4 bin liranın üstüne çıkabileceği kulislerde tartışılmaya başlandı.

HAMLE YAPMAK İSTİYOR

AK Partide “1995 genel seçimlerine doğru gidilen süreçte Necmettin Erbakan’ın en önemli vaatlerinden birinin işçi ve memura zam olduğunun” altı çiziliyor. Başbakan olduktan sonra da Erbakan’ın 1996 Temmuzu’nda asgari ücrette neredeyse yüzde 100’ün üzerinde zam yaptığı anlatılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “asgari ücretliyi ezdirmemek için Erbakan gibi bir hamle yapmak istediği” kaydedilirken “Artan döviz kurları karşısında yüzde 100’lere varan bir artış söz konusu olmasa da iyi oranlarda zam yapılacaktır. Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanlığı’na da bu yönde talimat verdi” değerlendirmeleri yapılıyor.