EkonomiGündem

Son dakika: Gündeme bomba gibi düştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret müjdesi: 4 bin liranın altında olmasın

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç geçtiğimiz hafta resmen başlarken gündeme çeşitli tutarlar gelmeye başladı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önemli açıklamalarda bulunarak çalışanları kur ve enflasyona ezdirmeyeceklerini bildirdi. Bu açıklamaların ardından nefesler tutulurken gündeme asgari ücretin 4 bin liranın üstünde olacağı şeklinde söylentiler geldi. Asgari ücrette belirlenecek rakam merakla beklenirken, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl aralık ayının sonu beklenmeden hızlı şekilde müzakere edilmesi konusunda mutabık kalınmıştı. “Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” açıklamaları yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği iddia edildi.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL’NİN ALTINA DÜŞMESİN

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesine yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddesi asgari ücret ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak düzenlemeler olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu toplantıda “asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği” belirtildi.

SESSİZ KALMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup başkanvekillerinden “muhalefete karşı sessiz kalmamalarını” istedi. Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinden hem AK Parti’ye hem hükümete hem de “şahsına yönelik sert eleştirilerin” geldiğini belirten Erdoğan’ın, grup başkanvekillerinden de “aynı sertlikte karşılık vermelerini istediği” belirtiliyor. Erdoğan’ın ayrıca grup başkanvekillerinden “iktidarın icraatlarını Mecliste etkin bir dille anlatmalarını istediği” de ifade ediliyor.