EkonomiGündemİş İlanlarıPersonel Alımı

2 bin 259 Euro maaşla yurtdışı personel alınıyor! Finlandiya Türkiye’den 14 bin 700 personel alımı yapıyor! İşte başvuru formu ve kadro dağılımı

Finlandiya‘da geçtiğimiz aylarda açıklanan iş gücü ihtiyacında süreç hızla devam ederken vatandaşlar tarafından yurtdışı iş imkanları araştırılmaya başlandı. Talented Solutions ajansından işe alım görevlisi Saku Tihverainen ise işe alım süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Yurt dışı işçi alımı hakkında gündeme gelen bu gelişmelerin ardından personel alımları çok sık takip edilmeye başlanırken vatandaşlar ülkedeki asgari ücreti ve işçi alımı yapılacak olan kadroları sorgulamaya başladı. Bununla birlikte vatandaşlar Finlandiya’da çalışmak için neler yapılabileceğini sorgulamaya başladı. Bu konu hakkında Saku Tihverainen işçi alımı hakkında yaptığı açıklamalarında “Ülkeye gelmek için olağanüstü sayıda insana ihtiyacımız olduğu artık yaygın olarak kabul ediliyor” ifadelerine yer verdi. Devlet tarafından yapılan açıklamada ise göçmen alımlarının iki katına çıkarılması konusunda uyarıda bulundu.

yıllık 20-30 bin yeni göçmen işçiye tekabül ediyor. ‘Dünyanın en mutlu ülkesi’ sıfatını birkaç yıl art arda alan ülkeye Türkiye’den de talepler de çok fazla. Bunun yanı sıra işe alınacak olan vatandaşlar en düşük 2 bin 259 Euro maaş alınacağı ifade edildi.

14 BİN 700 PERSONEL ALIMI

Finlandiya tarafından bazı sektörlerde işgücü ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu doğrultuda ülke genelinde Hizmet ve sağlık sektöründeki mevcut ihtiyaca ek olarak yakın bir gelecekte hemşire, sosyal hizmetler uzmanı, yaşlı bakım uzmanı, sağlık personeli ve anaokulu öğretmeni ihtiyacı olduğu gibi 8 bin hemşire ve yaşlı bakım hemşiresi, 2 bin yedi yüz sosyal hizmetler uzmanı ve 4 bin kadar da anaokulu öğretmenine ihtiyaç olduğu vurgulandı. Bu mesleklerin yanı sıra şu kadrolarda da işçi alımı yapılabileceği bildirildi:

Kimyasallar,

Giyim,

Elektronik,

Makine ve bilimsel aletler,

Tekstil

FİNLANDİYA İŞ BAŞVURUSU DETAYLARI

Buna ek olarak Finlandiya’daki Profesyonel Mühendisler Birliği, mühendis istihdam eden işletmelerin dörtte üçünün işe alım sorunlarıyla karşılaştığını bildirdi. Konu ile ilgili olarak ülkede çalışacak olan vatandaşlara en az yani asgari ücret olarak 2 bin 259 Euro maaş verilecek. Bu maaşın Türk Lirası karşılığı ise kurun durumuna göre değişiyor. Düşük çalışma saatleri, yüksek maaş, sosyal güvenlik katkıları, esnek izin günleri gibi artılarıyla cezbeden Finlandiya’ya iş başvuruları ise Monster ve Eurojobs gibi işe alım sitelerinden veya direkt olarak şirketlere müracaat edilerek yapılabiliyor.