Ekonomi

Asgari Ücret Komisyonu Toplanıyor! O Tarih Belli Oldu!

Son dönemin en merak edilen konuları arasında şüphesiz asgari ücret yer alıyor. İlk toplantısını 1 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci toplantı için masaya oturacak. Bugün gerçekleşecek toplantıya Türk-İş ev sahipliği yapacak. Toplantının gündemi yoğun olacak. Peki asgari ücretle birlikte hangi konular ele alınacak? İşte toplantının detayları…

Beklentiler Masaya Yatırılacak!

1 Aralık tarihinde ilk toplantısı için masaya oturan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Yapılacak toplantı Türk-İş ev sahipliğinde gerçekleşecek. Toplantıda işçi ve işveren tarafının beklentileri masaya yatırılacak, ekonomideki gelişmeler ele alınacak. Ayrıca Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları, ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre asgari ücretin Aralık ortası gibi açıklanması bekleniyor. Asgari ücret ile ilgili  Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Memura verilen zamma ilave olarak Türkiye’de şu anda devam eden asgari ücret görüşmelerinin sonunda, bu anlamda milletimizin asgari ücretlerini de hakkaniyet seviyesinde bir asgari ücret olarak belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacağız” şeklide konuştu.

3. toplantı ise TİSK’in ev sahipliğinde 9 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Toplantıların ardından işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5’er üyenin olduğu Komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti oy çokluğuyla belirleyecek. Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da tespit edilecek.