EkonomiGündem

Şimdiden alabilirsiniz! Süt, peynir, yoğurt, ayran ve tereyağına büyük zam geliyor!

Dolar fiyatları tüm tarihin zirvesini görmüşken, her geçen gün peş peşe gelen zam haberlerine vatandaşlar isyan etmeye devam ediyor. Gelen zamlar karşısında vatandaşların alım gücü azalırken, bir son dakika haberi daha geldi. Vatandaşlar bugün aldıkları ürünleri yarına aynı fiyattan bulamama korkusu ile şimdiden alışverişlerini fazla fazla yapmaya çalışıyor.

Öyle ki, gelen bir son dakika haberine göre süt, peynir, yoğurt, ayran ve tereyağı ürünlerine büyük zam geleceği duyuruldu. Açıklamada bu ürünlere yüzde 45 ve 60 arasında zam yapılacağı ifade edildi.

FİYATLAR ARTMAYA BAŞLADI

Sadece son 1,5 2 ay içerisinde marketlerde A’dan Z’ye kadar pek çok ürüne fahiş zam geldi. İlk sıvı yağ ile başlayan bu olay son olarak tuvalet ve havlu kağıtlara kadar ilerledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında konuyla ilgili stokçuluk yapanlara büyük cezalar verileceğini duyurdu.

1 LİTRESİ 10 TL OLDU

Çiftçiden direkt olarak çiğ süt fiyatlarına zam henüz gelmeden, maliyetten kaynaklı zam uygulanmaya başladı. Marketlerde neredeyse 1 litrelik süt fiyatı 10 TL’ye dayandı. Bu da beraberinde peynir, tereyağı, yoğurt gibi süt ürünlerine de zam kararını beraberinde getirdi.

30 TL’LİK ZAM DAHA GELDİ

Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihat Şimşek, yaptığı açıklamasında şu iadeleri kullandı:

“Çiğ süt zammından sonra yem sanayicimiz 50 kiloluk çuvallara 30 TL’lik zam daha yaptı. Çiğ süt fiyatı artsa da artmaya devam eden maliyetlerden sonra üretici tarafı kurtarılmış değil”