EkpssSınavlar

2022 KPSS başvuru tarihi! Düz memurluk KPSS 2022 ne zaman yapılacak?

Memur olmak isteyen milyonlarca vatandaşlar çift yıllarda yapılan KPSS’ye daha yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı her yılın belirli zamanlarında yapılıyor. ÖSYM tarafından açıklanan KPSS başvuru tarihleri 2022 yılı için belli oldu mu? Düz memurluk KPSS 2022 ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Geçtiğimiz yıl KPSS 28 Mayıs ve 14 Haziran tarihleri arasında başvuruları alınmaya başlanmıştı. Sınav ise 1 Ağustos’ta tüm Türkiye geneli yapılmıştı.  Yeni yılın yavaş yavaş gelmesi ile birlikte KPSS 2022 ne zaman yapılacak? Soruları da hızla araştırılmaya başlandı.

2022 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 KPSS için henüz resmi bir açıklama gelmedi. ÖSYM sınav başvuru takvimi yayınlanır yayınlanmaz haberimize sizler için eklenecektir.

GEÇEN YIL SINAV NE ZAMANDI?

Geçtiğimiz yıl lisans KPSS 1 Ağustos tarihinde yapılmış, sınava ilişkin başvurular ise 28 Mayıs ve 14 Haziran tarihleri arasında alınmıştı.

Bu sene düz memurluğun yanı sıra ön lisans oturumu da yapılacak.

MEMUR ALIM ŞARTLARI NELER?

KPSS puan şartının dışında taşınması gereken başvuru genel şartlar şu şekilde:

  1. a) Türk vatandaşı olmak.
  2. b) 18 yaşını tamamlamış olmak.
  3. c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  4. d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  5. e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
  6. f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
  7. g) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak