Eğitim

Ara Dönemde Öğretmen Ataması Zor Gözüküyor

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamalarıyla ilgili net açıklamalar yaparak ara dönemde atama yapılmayacağının sinyallerini verdi. Bakan Yılmaz’ın vermiş olduğu sayılar şu şekildedir:

Meslekten atılan öğretmen sayısı: 28 bin 163,
Açığa alınan öğretmen sayısı: 20 bin,
Norm fazlası öğretmen sayısı: 40 bin,
2016 Şubat’ta atanan öğretmen sayısı: 30 bin,
10 Ekim’de atanacak öğretmen sayısı: 20 bin

Öğretmen Atamaları Değerlendirmesi

1) 15 bin öğretmen ve 5 bin dershane öğretmenin atamaları 10 Ekim’de yapılacak olup eğitim-öğretimin 19 Eylül’de açılacağı düşünüldüğünde 10 Ekim’in geç bir tarih olduğunun söyleyebiliriz. Keşke 20 bin atama daha önce yapılmış olsaydı.

2) 5 bin dershane öğretmeninin sınavsız olarak atamasının yapılmasına tepkiler var. Daha önce yapılan düzenleme mahkeme tarafından iptal edilmişti. KHK’yle düzenleme tekrar yapıldı. MEB’in 5 bin dershane öğretmenini sınavsız olarak neden atadığının gerekçesini açıklamasında fayda vardır. İlk atama bekleyenler, ücretli öğretmenler hatta memur öğretmenler neden böyle bir uygulama gidildiğini merak etmektedir.

3) MEB’in 40 bin norm fazlası öğretmeni kullanmak istemesi, Şubat’ta atadığı 30 binin göreve başlatılması ve 10 Ekim’de atayacağı 20 bin öğretmenle birlikte toplamda 90 bin öğretmen yapmaktadır. Açığa alınanların bir kısmı da göreve tekrar dönecek hatta KHK’yle yanlışlıkla atılanlar da tekrar görevine dönecek. Bütün verileri topladığımızda ara dönemde öğretmen ataması zor gözüküyor.

4) MEB’in sözleşmeli öğretmen alımını tamamlaması için yaklaşık 30 günlük bir süreye ihtiyaç vardır. Ön başvuru, mülakat, itiraz, tercihler ve sonuçlar olmak üzere atamalar en az 30 günde tamamlanacaktır. Ara dönemde yeniden komisyon kurmak yerine MEB’in Şubat atama sürecini erken başlatması bekleniyor. Şubat dönemine kadar da boşalan kadrolar, 15 bin atamada mülakattan 60 puan üstü alanlardan doldurulacaktır.

5) Ara dönemde atama olmazsa Şubat ataması kontenjanlarının öğretmen adaylarını tatmin edecek bir sayıda olması gerekmektedir. 2016 KPSS puanıyla sadece 15 bin atama yapıldığı düşünüldüğünde MEB’in Şubat döneminde 40 bin civarında atama yapması öğretmen adaylarını memnun edecektir.

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. 5bin atamamada ücretli öğretmenlerden istiyoruz. Devletin 3 kuruşunu begenmeyip gidip dershanede çalışanların ataması yapılıyor.

  2. Allah'a havale ediyorum hakkım emeğim gençliğim haram olsun size haram

  3. Kac senedir durmadan calıstım kitap almaya dersanaye gitmeye param yoktu zor sartlar altında hala calismaya devam edıyorum ve hala atama olmayacak dıyolar biz soguduk bızım neler cektıgımızı kım nerden bilecek buna vesile olanlarida Allaha havale edıyorum