Gündem

MSB acı haberleri peş peşe duyurdu! Teröristlerin hain saldırısında çok sayıda şehidimiz var

Milli Savunma Bakanlığı acı haberleri peş peşe duyurdu. Suriye’de 1 ve Irak’ta 3 askerimiz şehit oldu. Bu konu hakkında MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SURİYE’DE 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

“Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 09 Aralık 2021 tarihinde, yol emniyet görevi icra eden unsurda görevli bir kahraman silah arkadaşımız, arazide kayarak düşmesi sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit olmuştur.”

3 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı tarafından ikinci bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada teröristlerin saldırısı sonucunda 3 askerimizin şehit olduğu bildirildi. Konu hakkındaki açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile vuruldu ve ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.”

ŞEHİDİMİZ NİŞANLIYDI

Şehit Uzman Çavuş Emre Ceylan’ın acı haberi, askeri yetkililer tarafından Kırıkkale’de yaşayan ailesine verildi. Şehidin annesi Zarife ve babası Murat Ceylan, büyük üzüntü yaşayıp, gözyaşı döktü. Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları da taziye için akın etti. 1,5 yıllık nişanlı olduğu öğrenilen Emre Ceylan, yarın öğle vakti Nur Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

ÇOK SAYIDA ŞEHİDİMİZ VAR

Bu doğrultuda Suriye ve Irak’ta toplam 4 askerimiz şehit oldu. Bizim için bir şehidimizin olması bile çok gelirken 4 şehidimizin olmasının çok sayıda olarak değerlendirildiği bildirildi.