EkonomiGenelGündem

Pandemi sosyal destek ödemeleri devam ediyor! e-Devlet üzerinden başvuru işleminizi hemen yapın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi hanelere sağladığı pandemi yardımında süreç tüm hızıyla devam ediyor. 1000 TL’den 1100 TL’ye çıkarılan destek ödemesi ile ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaş bir nebze olsun bütçesini rahatlatıyor. Bakan Derya Yanık’ın, “Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz.” açıklamasının ardından vatandaşlar da başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Sosyal Destek Ödemesi Başvuru Şartları

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar.

Sosyal Destek Ödemesi Sorgulama

Bakanlığın vermiş olduğu 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Sonrasında arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra da sorgulamak için butona tıklayın.

Aşağıdaki bağlantı üzerinden sorgulama işlemini de direkt olarak yapabilirsiniz:

SOSYAL DESTEK SORGULAMA EKRANI E-DEVLET