Ekonomi

1 verip 3 kazanmak isteyenler için uzman isim yatırım tavsiyesi verdi! Ne altın ne dolar..

Son dönemlerde en sık tercih edilen yatırım araçları arasında olan dolar ve altın rekor seviyelere ulaşması sebebiyle vatandaşlar tarafından talep görmemeye başladı. Yaptığı yorumlarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1 verip 3 kazanmak isteyenler için yeni yatırım aracını açıkladı.

Uzman isim Memiş, bu defa altın değil gümüş yorumunda bulundu. Gümüşün bu dönemde 2,5 TL’den 10 TL’ye çıktığını söyleyerek, “1’e 3 kazandıracak” dedi.

GÜMÜŞ KAZANDIRIR MI?

Gram altın konusunda yorumları ile dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, gümüşe yatırım yapmak isteyenler için şunları söyledi:

“Gümüşün 2,5 TL’den 7,5 TL’ye yükselerek altın fiyatlarını tahtından ettiğini görmüştük. Gümüşün gram fiyatı 2,5 TL’deydi, Ons gümüş fiyatı 12 dolar seviyesindeydi. O zamanlar gümüş alın demiştim. Bugün Ons gümüş 30 dolara, gram gümüş 10 TL’ye yükseldi. Gümüş tıp alanında kullanılan bir emtia. Sanayi, otomotiv, bilişim sektöründe çok kullanılıyor. Çin başta olmak üzere güneş panellerinde fiziki gümüş kullanılıyor. Yara bantlarında bile gümüş kullanılıyor. Gümüş gerçekten birçok sektör için bulunmaz bir nimet olacak. Gümüş sadece bir yatırım aracı değil, birçok alanda kullanılan değerli bir emtiadır”

1’E 3 KAZANDIRACAK

“Altın fiyatlarında maliyetlerin çok yükseldiği için daha çok gümüş kullanılmaya başlandı. Dünya genelinde ciddi bir fiziki gümüş talebi var. Avrupa’da fiziki olarak gümüş elde etmek için ciddi vergiler veriliyor. Türkiye’de ise şu anda çok ucuz. Kapalıçarşı’da dilediğiniz kadar gümüş alabiliyorsunuz. Külçe gümüşün bugünkü değeri 10 bin TL. Önümüzdeki iki yıl boyunca fiziki gümüş ile sanal gümüş arasında ciddi fiyat farkı olacak. İleride 1’e 3 kazandıracağını söyleyebilirim”

ŞU AN YATIRIM İÇİN GÜMÜŞ ALINIR MI?

Şu anda yatırım için gümüş alınmayacağını fiyatlarda suni bir yükseklik olduğunu söyleyen uzman isim, şunları söyledi:

“Döviz veya altın gibi günlük al-sat yapılan bir emtia değil. Gümüş sabır ister. En az 3 yıl unutacaksınız.

Gram gümüş aynı gram altın gibi hem Ons tarafından hem de dolar kurundan besleniyor. Ons altın ve gümüş 2021 yılında 6 ay bilerek baskılandı.

Ons gümüş de 40 dolar öngörüm hala devam ediyor. Hatta, 2022 yılında 50 dolar beklentim var.

Gram gümüş de ise Dolar/TL kurunda köpük bir fiyatlama olduğu için şu anda köpük bir fiyatlama var. Bu seviyeden gram gümüş alınmaz”