EkonomiGündem

Temel yaşam gıda ürünlerinde indirim bekleyenlere duyuruldu! 5 litre sıvı yağ fiyatları 97 liraya düştü

Son zamanlarda ülkemizde çok sayıda ürüne hata hemen hemen her ürüne dev zamlar geldi. Dolar ve euro kurunun çok ciddi oranda artması anormal fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Bilindiği gibi son günlerde dolar kurunda yine çok sert bir artış yaşandı. Bundan dolayı sıvı yağ fiyatlarına da zam geldi. Bu zam ise 150 lira civarında bulunan sıvı yağ fiyatlarının 200 liraya yakın tutarda arttığı görüldü. Süt ve süt ürünlerine, çaya, şekere, una ve yağ fiyatlarına inanılmaz zamlar geldi. Fuzuli bir ihtiyaç olmayan temel yaşam ürünleri olan bu ürünlere gelen zamlar oldukça tepki topladı. Bundan dolayı marketlerdeki indirimler araştırılmaya başlandı. Ürünlerin zamlanması fahiş fiyatlardan dolayı marketlere ceza kesildi ve bu cezalar ile ortak fiyat belirleme kalktı. Ortak fiyat belirlemenin kalkmasından kaynaklı olarak her yerel ve online market kendi indirimini yapıyor. Temel gıda ürünlerinde indirim bekleyen vatandaşlara ise haber verildi.

İNDİRİMLER BEKLENİYOR

Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı bugün yapılacak. Bu doğrultuda bir rakamın ortaya çıkması bekleniyor. AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücretin 4 bin lira altında olmamasını istediği belirtiliyor. Bu doğrultuda asgari ücret için nefesler tutuldu. Asgari ücret zammı öncesinde ise vatandaşlar tarafından temel ihtiyaç ürünlerindeki indirim araştırılıyor.

İNDİRİM YAPILDI

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlar tarafından sıvı yağ fiyatlarında indirim yapıldı. Normal fiyatları 200 liraya kadar çıkan yağ fiyatlarında indirim yapıldı. Bu kapsamda Sırma 5 litre mısır yağı 97 liraya satılmaya başlandı.

Söz konusu ürüne ise “https://www.carrefoursa.com/sirma-misir-yagi-5-lt–p-30034676” web adresini tarayıcınızın adres satırına yapıştırarak ulaşabilirsiniz.