GündemSağlık

Kötü haber tez geldi! Omicron varyantı nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti

Dünyadan bir kötü haber daha gecikmedi! Küresel çapta kırmızı alarma neden olan ve bazı ülkelerin tam kapanmaya girmesine dahi neden olan Omicron varyantına ilk kurban verildi. Dış basından alınan son dakika haberine göre Britanya Başbakanı Boris Johnson varyant nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başbakan Boris Johnson, son dakika açıklamasıyla Omicron varyantı ile enfekte olan en az bir koronavirüs hastasının öldüğünü doğruladı.

Paddington’da bir aşı merkezini ziyaret eden Johnson, “Ne yazık ki evet, Omicron hastaneye kaldırılmalara yol açıyor ve ne yazık ki en az bir hastanın Omicron’dan öldüğü doğrulandı. Dolayısıyla bunun bir şekilde virüsün daha hafif bir versiyonu olduğu fikrini bir tarafa koymamız ve nüfus içinde çok hızlı yayıldığını kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” açıklamalarını yaptı.

Diğer yandan, varyantın etkisini azaltmaya çalışan bazı yeni önlemlere rağmen, yeni varyantın Birleşik Krallık’ta hızla yayılarak can almaya başlaması endişe verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bilim insanlarının başlarda Omicron için hastalığın daha hafif bir versiyonu olduğunu öne sürmeleri de, ortaya çıkan bu can kaybı vakasının ardından daha ciddi görüşmelere ve tartışmalara neden olacak gibi görünüyor.