Ekonomi

Kış Lastikleri İçin Son Çağrı: Son Gün 31 Aralık!

Denizbank, kış aylarının gelmesiyle birlikte ticari araçlar için zorunlu, hususi araçlar içinse oldukça gerekli olan kış lastiğinde büyük bir kampanya yaptı. Artan maliyetlerle birlikte kış lastiği alımında zorlanan Denizbanklılar 1000 TL ve üzeri kış lastiği alışverişini vade farksız 3 taksite bölebilecekler.

Denizbank “Kış lastikleri için son çağrı” sloganıyla kampanyasını duyurdu. 1 Aralık tarihinde başlayan kampanyadan İşletme Kart sahipleri oto lastik harcamalarında vade farksız 3 taksit şeklinde faydalanabilecek. Kampanyaya katılmak isteyen işletme kart sahiplerinin harcamadan önce “ LASTİK “ yazıp 3280’ e göndermesi yeterli olacaktır. Denizbank’ın resmi sitesinde yayımlanan kampanyadan Net Kart, Tarım ve Bonus Business ile yapılan işlemlerin dahil olmadığı belirtilmiştir.

Kış Lastiği Kullanmayana 846 Lira Ceza

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuyor. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor. Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2022’ye kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı kapsamında 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

Neden Kış Lastiği Takmalıyım ?

Ekim ayından Nisan ayına kadar sürüş koşulları çok çeşitlidir (kuru, ıslak, ıslak, karlı, buzlu vb.) ve kış lastikleri yol karla kaplı olsun veya olmasın, 7 ° C’nin altındaki bir sıcaklıkta kış koşullarında güvenli sürüş için özel olarak tasarlanmış lastiklerdir. Kış sürüşü gereksinimlerini karşılamak için geliştirilen kış lastikleri, soğuğa adapte edilmiş malzemelerden yapılmıştır. Kuru, ıslak ya da karlı zeminde, çentikli sırt deseni ile birlikte yumuşak kauçukları daha iyi bir kavrama sağlar. Yol tutuşu ve çekiş gücü optimize edilir ve fren mesafeleri azalır.

Kış Güvenliği

Sürücüler için kar ve buzlanma, kış sürüşünün en büyük tehlikeleridir. Yine de 10 kazadan 9’u kuru ya da ıslak yollarda meydana gelir, karlı ya da buzlu yollarda meydana gelmez. Ancak kar en önemli risk faktörlerinden biridir.

Sıcaklık Düştüğünde Neden 3PMSF Sertifikalı Lastikler Kullanılmalı?

Sıcaklık düşmeye başladığında uygun lastikleri (kış veya 4 mevsim) takmak için birçok neden vardır. 3PMSF işaretlemesi karda güvenlik ve mobilite garantisi verir, bu işarete sahip lastikler, ıslak veya buzlu soğuk ve kaygan zeminlerde en iyi performansı gösterecek şekilde tasarlanmıştır. 7 ° C’nin altında sertifikalı kış lastiği (M + S  ve / veya 3PMSF) ıslak, karlı veya buzlu havalarda normal bir lastiğe göre daha fazla güvenlik ve daha az frenleme mesafesi sunmaktadır.