Gündem

O ülkede 7,3 şiddetinde deprem oldu! Peş peşe açıklamalar geliyor: Alarm verildi

Endonezya’da şiddetli bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Dünyada en büyük depremlerin meydana geldiği Endonezya’da bugün yerel saatle 11.20’de bir büyük deprem daha meydana geldi. Bu depremin şiddeti 7,3 olarak açıklandı. Şiddetli sarsıntı Avustralya’nın kuzeyinde bile hissedildiği belirtilerek yaşanan depremin ardından tsunami alarmı verildi.

ŞİDDETLİ DEPREM OLDU

Endonezya’da bugün yerel saatle 11.20’de 7.3 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Tsunami dalgalarının depremin merkez üssünden 1000 kilometre kadar uzağa ulaşması bekleniyor.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından deprem verileri açıklandı. Bu açıklamaya göre depremin merkez üssü Maumare kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olurken Flores Denizi’nin 18 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı Avustralya’nın kuzey kıyılarında bile hissedildi.

TSUNAMİ ALARMI

Bunun yanı sıra tsunami alarmı da verildi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami uyarısı yaptı ve dalgaların merkez üssünden 1000 kilometre uzağa kadar ulaşabileceğini duyurdu.