EkonomiGündem

Abdulkadir Selvi duyurdu: Asgari ücret belli oldu! Asgari ücrete çok büyük zam: Flaş iddia gündemi sarstı

2022 Asgari ücret zammı için yaklaşık 7 milyon işçinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı sonrası netleşecek olan ve yeni yılda geçerli olacak Asgari Ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu ve asgari ücret 2022 için ciddi bir artış yaşanacağı ve bu artışın herkesi sevindirecek olduğunu vurguladı.

Bunun yanı sıra Gazete yazarı Abdülkadir Selvi de asgari ücret hakkında önemli iddialarda bulundu.

Selvi açıklamalarında asgari ücret ile ilgili kulağına gelen rakamları ‘4 bin 70 TL’ civarında olduğundan bahsetti.

BUGÜN YARIN AÇIKLANABİLİR

Asgari ücret görüşmeleri tüm hızıyla sürerken 2022 yılında ne kadar olacağı tahminleri gündem de çalkalanıyor. Asgari ücretin bugün veya yarın bir son dakika açıklaması ile vatandaşlara duıyurulabileceği belirtildi. Milyonların gözü kulağı bugün sonuncusu yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. toplantısında. TİSK tarafından yapılan açıklamada 3 bin 500 liranın kabul edildiği belirtilirken Türk İş işçinin kırmızı çizgisinin 4 bin lira olduğunu belirtti.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 70 LİRA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi asgari ücret ile ilgili kendisine gelen son bilgileri bugünkü köşe yazısında paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim”