EğitimGündem

Sıcak gelişme: Omicron varyantı açıklaması sonrasında vakalar arttı! Uzaktan eğitim mi geliyor?

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı tedirgin eden Omicron varyantına ilişkin önemli açıklama yapmıştı. Bakan yaptığı açıklamasında ülkemizde 6 kişide Omicron varyantı görüldüğünü söyledi. Bunun üzerine gözler okullara çevrildi. Uzaktan eğitime mi geçiliyor? İşte detaylar..

Milyonlarca öğrenci ve veli uzaktan eğitim ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Bugün açıklanan koronavirüs vakalarında rakamların hızlı bir şekilde artması herkesi tedirgin etti. Vakaların artmasıyla akıllara online eğitime geldi.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Vakaların artması sonrasında okulların kapanmasını isteyen kesimin olduğu gibi, kapanmasını istemeyen bir kesim de bulunuyor. Bunun için gözler gelecek olan açıklamalara çevrilmiş durumda. Daha önce açıklama yapan Bakan Özer, okulların kapatılacak son yer olduğunu vurgulamıştı. Bakan Koca ise Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, “En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz” demişti.

Şu anda okulların kapanmasına ve uzaktan eğitime geçiş için herhangi resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

“HASTANE İHTİYACI OLMADI”

Bakan Koca, Omicron vakalarına ilişkin şunları söyledi:

“Bizde Omicron vakası var, merak etmeyin. Şu ana kadar 6 vaka tespit edildi. İstanbul’da 1, İzmir’de 5 vaka var. Bu 6 hastanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayakta takip edilen hastalar olduğunu söylemek istiyorum. Omicron varyantıyla ilgili bu manada vatandaşımızın tedirgin olmasını istemiyorum. Biz özellikle bu varyantla ilgili şu an ki bilgilerin bulaşıcılığın daha fazla olduğu ama etkisinin daha düşük olabileceğini düşünüyoruz. Burada vatandaşımızın yapması gereken tedbirlere uyması”

57 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü, yapmış olduğu açıklamasında şu anda toplam da 57 ülkede Omicron vakalarının tespit edildiğini ifade etti. Güney Afrika’daki vaka sayılarının sadece 1 hafta içerisinde hızlı bir şekilde arttığının altı çizilirken en çok vakanın Namibya, Mozambik ve Zimbabve bölgelerinde görüldüğü belirtildi.