Ekonomi

Son dakika asgari ücretin neden açıklanmadığı belli oldu! Milyonlar bekliyordu..

Milyonlarca kişi asgari ücret 2022 neden belli olmadı? sorusuna cevap aramaya başladı. Bakan Bilgin Pazartesi günün işaret etmişti asgari ücret miktarı için.. Ancak henüz bir gelişme yaşanmaması vatandaşların meraklanmasına sebep oldu. gelen bir son dakika haberine göre asgari ücretin neden hala açıklanmadığı belli oldu. İşte asgari ücret 2022 son dakika gelişmeleri..

CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun, canlı yayında asgari ücret 2022 son dakika gelişmelerini aktarırken, ücretin neden hala belli olmadığını şu sözlerle aktardı:

Gülşen Çoşkun yatığı açıklamasında gelişmeleri aktarırken, dördüncü toplantının tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini söyledi. Coşkun, açıklamasında “Taraflar şuna dikkat çekiyor. Hesaplama noktasında, bazı teknik düzeyde hesaplamaların devam ettiği vurgusu yapılıyor. Hem Hazine ve Maliye Bakanlığı hem de SGK düzeyinde bazı hesaplamalar sürüyor. Bu nedenle henüz bir tarih açıklanmadığı ifade ediliyor” diyerek, asgari ücret neden açıklanmadı? Sorusuna cevap verdi.

Mevcut ücretin işçi kesimi tarafından yetersiz olduğunu söyleyen Coşkun, “İşçi kesimi ‘4 bin liranın altına imza atmayız’ diyor. Ve bir taraftan da ‘asgari ücretten vergi alınmasın’ talepleri var” İfadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bakanlığının TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri üzerinde konuşan Çalışma Bakanı Bilgin, görüşmelere ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“Sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun işçilerimizin beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz. Bu Türkiye için çalışanlarımız için özellikle düşük gelirli asgari ücretli çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır”

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret miktarının ne kadar olacağı kadar ne aman açıklanacağı da merak ediliyor. konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği aktarılırken önümüzdeki hafta içerisine kadar rakamın açıklanması bekleniyor.