Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Korumaları İçin Harcanan Bütçe Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları için ayda ortalama 26 milyon TL harcandığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Saray’ı koruyan koruma sayısı yıllardır sır gibi saklanıyor.  Milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne  kadar hiç yanıt verilmedi.

10 Ayda 262 Milyon 592 Bin TL Harcandı

BirGün’den İsmail Arı’nın Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine dayandırdığı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ocak ile ekim aylarını kapsayan 10 aylık döneminde tam 262 milyon 592 bin TL harcadı. Yani bu rakamlara göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yıl ayda ortalama 26 milyon 200 bin TL ve günlük de 870 bin TL harcadı.

Birçok Başkanlığın Bütçesinden Fazla

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için harcanan para, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığın bütçesini de geride bıraktı.

Ailesini De Korumakla Yükümlüler

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şöyle: “Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”