Dünya

Omicron yüzünden o ülkede okullar, üniversiteler ve zorunlu olmayan tüm mağazaların 14 Ocak’a kadar kapatıldı!

Tüm dünya şimdi de Omicron kabusu ile uğraşmaya devam ediyor. Salgının yayıldığı ülkelerden peş peşe tam kapanma kararı geliyor. Gelen bir son dakika haberine göre Omicron mutasyonu sebebi ile Hollan’da 14 Ocak tarihine kadar tam kapanma kararı aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama Başbakan Mark Rutte tarafından yapıldı. Başkan, yaptığı açıklamasında 5’inci dalga sebebi ile alınan tam kapanma kararının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

İlk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan ve kısa sürede ülke ülke yayılmaya başlayan Omicron kabusu, sıçradığı bir ülkede daha tam kapanma kararının alınmasına neden oldu. Hollanda hükümeti 14 Ocak tarihine kadar tam kapanma kararının alındığını duyurdu. Zorunlu olmayan tüm işletmeler 14 Ocak tarihine kadar kapalı kalacak.

ÜLKE YENİDEN KARANTİNAYA GİRECEK

Başbakan Mark Rutte, konuyla ilgili dün yapmış olduğu açıklamasında ülke genelinde bugünden itibaren okulların, üniversitelerin ve zorunlu olmayan tüm mağazaların, bugünden itibaren 14 Ocak’a kadar kapatılacağını duyurarak, “Bu gece burada kasvetli bir ruh hali içinde duruyorum. Tek bir cümleyle özetlemek gerekirse, Hollanda yarından itibaren tekrar karantinaya girecek” dedi.

Hollanda’da açıklanan diğer önlemlere göre, temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın, eczane, benzin istasyonu, kütüphane gibi yerlerin dışındaki tüm dükkan ve mağazalar, güzellik merkezleri, berber, kuaför, masaj salonları, dövmeciler, sinema, müze, tiyatro, eğlence parkları ve hayvanat bahçeleri kapatılacak.

3 OCAK TARİHİNDE YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Bütün kademedeki okullar 20 Aralık 2021 ve 9 Ocak 2022 tarihleri arasında kapalı kalacak. Konuyla ilgili 3 Ocak tarihinde yeniden değerlendirme yapılacak.

24, 25 ve 26 Aralık tarihinde yılbaşında hanelerde ve dışarıda en fazla 4 misafire izin verileceği açıklandı.