DünyaGündemSağlık

Omicron’un yeni belirtisi açıklandı! Sadece geceleri görülüyor!

Tüm dünyada etkisini hızla göstermeye devam eden Omicron salgınına ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Vakaların dünya genelinde hızla artması sebebiyle yapılacak açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda Omicron’un yeni belirtisi açıklandı. Açıklamaya göre yeni belirti sadece geceleri görülüyor.

İlk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden Omicro varyantına ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor. Ülkeler de yeni mutasyona karşı tedbirlerini almaya devam ediyor.

YENİ KARARLAR PEŞ PEŞE AÇIKLANDI

Bu kapsamda son olarak Hollanda yeni varyantın yayılmasını engellemek adına Hollanda 14 Ocak tarihine kadar tam kapanma kararı almıştı. ABD ise aşı zorunluluğuna bakılmadan tüm yolculardan negatif PCR test zorunluluğu getirdiğini duyurdu.

GENEL OMİCRON BELİRTİLERİ

Gelen bir son dakika haberine göre Omicron varyantına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Hastalığın genel  semptomları arasında kuru, sürekli öksürük, yüksek sıcaklık ve tat veya koku alma duyusu kaybı bulunuyordu.

YENİ BELİRTİ GECE GÖRÜLÜYOR

Omicron ilk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkmıştı. Afrika’da bulunan doktorlar yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucunda hastaların gece terlemesi semptomları yaşadığını ifade etti. Bu belirtilerin dışında virüse yakalanan kişilerin burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, vücut ağrıları gibi semptomlardan şikayetçi olduğu belirtildi.