EğitimGündem

Yoğun kar nedeniyle okulların tatil edildiği iller tek tek açıklandı! Sivas, Muğla, Eskişehir ve daha birçok ilde okullar tatil

Ülkemizde hafta boyunca etkili olan soğuk hava, birçok bölgede etkisini yoğun kar yağışı olarak gösterirken ulaşımın giderek zorlaştığı bölgelerde bulunan okullarda eğitime ara verme kararı alındı. Buna göre toplam 12 şehirde okullar 1 gün arayla tatil edildi.

Sivas

Valilik tarafından yapılan açıklamada “İmranlı ilçemizde 20.12.2021 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 günlük ara verme kararı alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Muğla

Muğla’da bir ilçede kar nedeniyle eğitime ara verildi Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim yapılan bazı okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, taşımalı eğitim kapsamındaki Nebiler, Harmanbelen-Göncüler, Kuyualan, Erikli-Topalak, Çatak, Burnugoz okullarında eğitime 20 Aralık Pazartesi ara verildiği ve öğrencilerin idari izinli sayılacağı belirtildi.

Eskişehir

Eskişehir’de 3 ilçede okullar tatil Eskişehir genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Devam eden kar yağışının etkili olduğu Seyitgazi, Mihalıççık ve Han ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği öğrenildi.

Konya

Kar yağışı nedeniyle Ahırlı, Altınekin, Akören, Bozkır, Beyşehir, Çeltik, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Hadim, Hüyük, Ilgın, Meram, Karatay, Selçuklu, Seydişehir, Sarayönü, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde bugün olmak üzere yüz yüze eğitime bir günlük ara verildi.

Tunceli

Açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime 20 Aralık Pazartesi günü ara verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Karaman

Başyayla ve Sarıveliler Kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezleri ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime bugün için ara verildiği bildirildi.

Bingöl

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Adana

Açıklamada, “İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı sebebiyle değerli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmamaları ve mağduriyet yaşamamaları için tedbir amacıyla tüm okullarımızda, eğitim ve öğretime 20 Aralık Pazartesi günü ara verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Aksaray

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 20 Aralık Pazartesi ilçe merkezi ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit ilçesi Hıfzıssıhha Kurulu ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle; Çağlayancerit ilçesinde 32, Dulkadiroğlu ilçesinde de 16 olmak üzere toplamda 48 okulda bugün bir gün süre ile eğitime ara verildi.

Denizli

Babadağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde 20 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Kars

Yapılan açıklama şöyle oldu:

“İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 20. 12.2021 Pazartesi günü il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 (Bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacaktır.”