EkonomiGündem

Son dakika 25 bin lira maaş alan Milletvekili maaşlarına büyük zam! Milletvekili maaşlarına 3 bin 600 lira zam yapılıyor

2022 Milletvekili maaşının ne kadar olacağı sorgulanıyor. Yeni yılda milletvekillerinin ne kadar zam alacağı gündemde araştırılan konulardan birisi oldu. Kamuda tasarruf için vekillere enflasyon oranının altında zam yapıldığı gündeme geldi. Peki Milletvekili maaşları ne kadar olacak?

KAMUDA TASARRUF DÖNEMİ

Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmasının ardından emeklilere ve memurlara da ek zam yapılması gündeme geldi. Kamuda da tasarruf dönemi başladığı belirtilerek Milletvekillerinin maaşlarına enflasyon oranının altında zam yapıldığı ifade edildi.

2021 yılında ekonomide yaşanan dalgalı seyir üzerine kamuda tasarruf dönemi başlarken milletvekillerine verilen maaş bu yıl yükselen enflasyon oranının altında zam yapılacağı bildirildi.

MAAŞ 28 BİN 600 LİRA OLMASI BEKLENİYOR

Yüzde 23,85’lik enflasyon beklentisine rağmen, milletvekili maaşlarına yapılacak zam oranı 14,4 oldu. Tasarruf tedbirleri kapsamında gelecek dönemde de bu tedbirler genişleyecek. Bilindiği gibi şu an Milletvekili maaşı 25 bin lira.

Hesaplamalara göre milletvekillerine 3.600 TL zam yapılacak. Böylelikle yeni yılda milletvekili maaşının 28.600 lira olması bekleniyor.