Askeri Personelİş İlanlarıKamu Personelleri

Jandarma Genel Komutanlığı Duyurdu: Sınavla 420 Astsubay Alınacak

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yayımlanan ilana göre 420 uzman jandarma ve uzman erbaşlardan sınavla astsubay alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na astsubay alımı yapılacak. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı için toplam 410 (Uzman Jandarma 110, Uzman Erbaş 300), Sahil Güvenlik Komutanlığı için toplam 10 Uzman Erbaş kontenjanı belirlendi. Adaylar seçme sınavlarına girerek seçilecek.

Gazi Adaylara Yüzde 5’i Kadar Kontenjan Aktarılacak

Jandarma Genel Komutanlığı personelden astsubaylığa geçiş için başvuracak malul gazi adaylara kontenjan miktarının yüzde 5’i kadar kontenjan aktarılacak.

Taban Puan “50”

İcra edilecek sınavda Milli Savunma Bakanlığı’nın oluru ile taban puan “50” olarak belirlenmiştir.

31 Aralık 2021 Tarihine Müracaat Edebilecek

Astsubay olmaya istekli ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan uzman jandarma ve uzman erbaşlar başvuru dilekçesi ile 31 Aralık 2021 tarihine kadar ilk amirlerine müracaat edebilecek. Adaylar dilekçelerinde geçmek istediği branşı belirtecektir.

Adaylarda Aranan Şartlar

Personellerin emsalleri arasında temayüz etmiş, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

Uzman Jandarmalar için en az üç yıl görev yapmış olmak ve müracaat yapılan yılın ocak ayının biri itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak,

Uzman Erbaşlar için dördüncü hizmet yılını tamamlamış sekizinci hizmet yılını bitirmemiş olmak şartları aranacak.