EkonomiGündem

Son dakika gram altın yeniden 1000 lira gelişmesi! Süre paylaşıldı: İşte güncel gram altın ve çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları eriyor. Altın fiyatlarıyla ilgili peş peşe tahminler geliyor. Gram altın yine 1000 lira olur mu? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni ekonomi modeli açıklandı ve dolar yanında 1100 lira seviyesine çıkan gram altın da çakıldı. Bu doğrultuda altın fiyatları hakkında uzman isimlerden de açıklamalar yapıldı.

Gram altın fiyatları hafta başından bu yana yaklaşık yüzde 45 kayba yöneldi. Bugün dar bantta işlem gören gram altın güne 706.9 liradan başladı ama tutunamadı ve yeniden düşüş başladı. Bu gelişmelerin yanı sıra gram altın 630 lira seviyelerinden işlem görmeye başladı.

1000 LİRAYI GÖRMESİ İÇİN GEREKEN SÜRE

Gram altın fiyatı ve dolar kuru fiyatı tahmini yapan İslam Memiş önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş açıklamalarında gram altının 1000 lira seviyesini görebilmesi için gereken süre hakkında öngörüsünü paylaştı.

Altın fiyatları ve dolar kuru için yaptığı tahminlerle dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki 3-4 ay içerisinde gram altın fiyatının da 1000 TL seviyesine çıkmasını beklemediği yönünde tahmin yaptı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Güncel altın fiyatları ise şöyle oluyor:

GRAM ALTIN NE KADAR?

Dün 1000 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 673 liradan işlemde.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1.068 liradan alınıyor. 24 Aralık’ta çeyrek altının satış fiyatı ise 1.115 TL.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.110 liradan alınıyor, 2.232 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 4 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 4 bin 259 liradan alınırken 4 bin 450 liradan satışta.