EğitimGündem

Milli Eğitim Bakanlığından milyonları ilgilendiren karar! Yüz yüze eğitim o tarihte sona eriyor: Okullar kapanıyor

Tüm Türkiye’de pandeminin gölgesindeyken eğitim ve öğretim devam ediyor. Bilindiği gibi 6 Eylül 2021 tarihinde okullarda yüz yüze eğitim başlamıştı. Bunun ardından ara tatil gerçekleştirildi ve öğrenciler ve öğretmenler 1 haftalık tatil yaptı. Bunun yanı sıra milyonlarca veli ve öğrenci tarafından yarıyıl tatilinin ne zaman olduğu araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konu hakkında bir takvim yayımlandı. Bu takvime göre okulların ne zaman yarıyıl tatiline gireceği belirlendi.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş öğrenci ve öğrenci velisi okulların ne zaman kapanacağını araştırıyor. Öğrenciler 2022 yılında okulların ne zaman kapanacağını araştırırken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takvim paylaşıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli alanlarda çeşitli düzenlemeler yapıldı. Öğrenme kaybının önüne geçmek için büyük bir karar alındı ve yüz yüze eğitime ara vermeden devam edileceği bildirildi. Bununla beraber Öğrenciler, bu süreç içerisinde dinlenip, nefes alabilecekleri tatilin tarihini merak ediyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı okulların kapalı kalacağı tarih belli oldu.

OKULLAR KAPANIYOR

Konu ile ilgili olarak bu eğitim öğretim döneminde yarıyıl tatili Ocak ayının 21’inde başlayacak. Okulların kapanmasına yaklaşık 1 aydan fazla süre bulunuyor. Şu an eğitim gören 18 milyon öğrenci, 21 Ocak tarihinde yarıyıl tatili yapacak. Yarıyıl tatili ise 2 hafta sürecek.

Daha sonra Nisan ayında ara tatil yapılacak. MEB’in yayımladığı takvime göre yarıyıl tatilinden sonra 66 gün okula giden öğrenciler 9 günlük ara tatil yapacak. Ara tatil 11-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

TAKVİMİN DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim kapsamında birinci dönem ara tatil 15-19 Kasım tarihlerinde yapıldı. Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat arasında olacak ve ikinci dönem ara tatil 11-15 Nisan’da olacak. Bununla beraber Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.