Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yanıtladı: Dolar’daki Düşüş Devam Edecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

(Kur korumalı mevduat sistemi) Bu son gelişme bütün vatandaşlarımızın Türk Lirası’na güvendiğini gösteriyor. Hele hele bir Trabzonlu vatandaşımızın para konusunda Türk Lirası’na “Kaybettim ama Türk Lirası değer kazansın yeter” demesi güzel bir göstergeydi. Türk Lirası gücünü ekonomik altyapıdan, üretimden ve finansal sektörün sağlamlığından alıyor.

TL Mevduatı Ne Kadar Arttı?

Programın açıklamasından beri Türk Lirası mevduatlar bugün saat 15 itibariyle 23,8 milyarın üzerinde arttı. Artmaya devam ediyor.

“Sabretmekte Fayda Var”

(Dolar/TL) Daha iyi olacak. Acele etmiyoruz. İstikrarlı şekilde gerek Maliye gerekse Merkez Bankamızın dayanışmasıyla, bizlerin de katkılarıyla yerli yerine oturtacağız. Sabırla yola devam etmekte fayda var.

Vadeden Önce Para Çekilebilir Mi?

Vadeden önce para çekilebilir mi diye soruyorlar. Evet çekilebilir. Hesap vadesiz hesaba dönüşecek sen de alman gereken paranı rahatlıkla alacaksın. Ama bir şeye güveneceksin, benim artık kaybım olmayacak. Kur stabil hale gelmiş olacak. Bu adım uzun vadede bütçeye katkı da sağlayacak.

Dolardaki Düşüş Ne Kadar Sürecek?

Kurdaki stabilizasyon çok kısa sürede gerçekleşmiş olacak. Merkez Bankamız aceleci hareket etmeyecek. Kademeli bir şekilde tekrar geldiği yere doğru inşallah dönecek ve Türk Lirası da orada kendi asli gücünü bulacak. Bu bir hafta mı sürer, 10 gün mü sürer… Ama biz buradaki adımlarımızı gerek Hazine, gerek Merkez Bankası olarak atıyoruz.

Hazine Maliye, Ticaret, hatta Tarım Bakanımıza talimatları verdik. Kontrollerimizi sıklaştıracağız. Asla bunlara taviz vermeyeceğiz. Çünkü vatandaşımızı bu şekilde spekülatif hareketlerle ezmeye kimsenin hakkı yok.