EkonomiGündem

Asgari ücret zammı sonrasında son dakika gelişmesi! İşten çıkarma 6 ay yasaklanıyor mu? İşte flaş gelişme

Bilindiği gibi 2022 asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında 2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücretin 4 bin 250 lira olduğunu belirtti. Bunun ardından bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir açıklama yapıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamalarında asgari ücretlinin işinin de güvence altına alınması gerektiğini belirterek ‘6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın’ çağrısı yaptı.

6 AY İŞTEN ÇIKARMA YASAKLANSIN

Konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretlinin işinin güvence altına alınması gerektiğini belirterek, “Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Günlerdir ev kadınları ile buluşuyorum. Ev kadınları, asgari ücretli eşlerinin işini kaybetmesinden korkuyorlar. Şimdi, asgari ücretlinin işini güvence altına almamızın zamanı. Hükümet, derhal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının işini koruyacak önlemler alsın, sığınmacıların kaçak çalıştırılmasına göz yummasın. Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın”