Gündemİş İlanlarıKamu PersonelleriKpssPersonel Alımı

Hazine ve Maliye Bakanlığından müjde niteliğinde ilan geldi! 436 kamu personeli alımı yapılıyor! (Büro memuru, güvenlik görevlisi ve birçok kadroda)

Hazine ve Maliye Bakanlığı, taşra ve merkez teşkilatında görev yapmak üzere kamu personeli alımı ilanı yayımlandı. Bu ilanda farklı kadrolarda personel alımı yapılacağı ifade edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre avukat, defterdarlık uzman yardımcısı, büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile tekniker pozisyonlarında toplam 436 personel alınacak.

KPSS 201/2 İLE ATAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, taşra teşkilatı için KPSS yerleştirmeleriyle 50 Hazine avukatı alınacak. Atama yapılacak yerler ÖSYM tarafından yayımlanırken, başvurular 29 Aralık’ta sona erecek.

KPSS 2021/2 merkezi atama tercih kılavuzu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanmıştı. Bu kılavuzda daha birçok kurumun personel alımı bulunuyor. Adaylar KPSS puanları ile birlikte tercihte bulunarak atanabilirler.

250 DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCISI

Konu ile ilgili olarak bu ilandan bağımlı olarak taşra teşkilatı için 250 defterdarlık uzman yardımcısı alımı yapılacak.

Alınacak sözleşmeli personel sayısı ise merkez teşkilatı için 38 büro ve 13 destek personeli, 5 koruma ve güvenlik görevlisi, 15 tekniker ve taşra teşkilatı için 65 avukat olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Defterdarlık uzman yardımcılığı ve sözleşmeli personel sınavlarına ilişkin çalışmalarda ise ilan aşamasına gelindi. Ayrıca Bakanlık 2020-2021 döneminde farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 3703 kadro için sınavlar gerçekleştirmişti.

Kılavuz İçin TIKLAYIN.