EkonomiGündem

Kış soğuğu bastırınca ihtiyaç sahibi aileler için açıklandı! Ücretsiz yakacak yardımı yapılıyor

Kan donduran soğuklar gelmişken odun ve kömürle ısınan hanelerde de ciddi bir yakacak sıkıntısı başladı. Giderek zamlanan fiyatlardan yakacak ürünleri de nasibini almışken dar gelirli aileler artık ısınmada bile sorun yaşamaya başladı. Ancak devletin ücretsiz olarak yaptığı yardımlardan faydalanabilmek mümkün. Her yıl verilen bu yardımlarla ihtiyaç sahibi haneler yakacak giderini karşılayabiliyor. İşte yakacak yardımına ilişkin detaylar…

Hanenin bulunduğu bölgedeki il ve ilçelerde bulunan valilikler, yardımlaşma dernekleri ya da kaymakamlıklar aracılığı ile gerçekleştirilen başvurularda kişinin maddi durumunun yeterli olup olmaması öncelikli kriter olarak biliniyor. Aylık gelirin yakacak giderini karşılayamadığının belirlenmesi durumunda başvurular kabul ediliyor.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

En az 1 tona yakın kömür dağıtımı gerçekleştirilirken nüfus müdürlüklerine giden vatandaşlar;

Kimlik,

Başvuru formu,

İkamet bilgileri gibi bilgilerle başvurularını oluşturabiliyorlar.

Daha sonra görevli kişiler veya zabıtalar inceleme başlatarak kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı olup olmadığını tespit ediyorlar ve inceleme sonucunda yakacak yardımı verilip verilmeyeceğine karar veriliyor.

Yakacak yardımında bulunan başlıca kurum ve kuruluşlar ise aşağıdaki şekilde:

Sivil toplum kuruluşları

Yaşanılan şehirdeki valilik veya ilçe kaymakamlıkları

Sosyal Yardımlaşma Vakıfları

2013’ten Beri Veriliyor

Devlet eliyle gerçekleştirilen bu yardımlar Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yardıma, ihtiyaç sahibi olan ailelere iletiliyor. Türkiye Kömür İşletmelerinden alınan kömürler neredeyse 2013 yılından beri aktif olarak en az 500 kiloluk kömürleri ihtiyaç sahiplerine iletiyor.