Ekonomi

Hesaplarınızı Kontrol Edin: Bin 950 Lira Bu Gece Yatacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ilk defa burs veya kredi alacak öğrencilerin; ekim, kasım ve aralık aylarının ödemelerini (toplamda bin 950 lira) bu gece alacağını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan milyonlarca öğrencinin beklediği haberi duyurdu. İlk defa burs veya kredi alacak öğrencilerin; ekim, kasım ve aralık aylarının ödemelerini bu gece alacağını duyurdu.

Öğrenci Arkadaşlarımıza Müjde

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, “İlk defa GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurusu yapan öğrenci arkadaşlarımıza müjde! Ekim, kasım ve aralık ayı GSB Burs ve Öğrenim Kredisi ödemeleri bu gece itibarıyla hesaplarınızda olacak. Tüm gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Lisans öğrencilerine 3 aylık bin 950 lira, yüksek lisans öğrencilerine 3 bin 900 lira, doktora öğrencilerine ise 5 bin 850 lira ödenecek.

T.C Kimlik numarasının sonu “0” ve “2” olanlar bu gece, “4” ve “6” olanlar 30 Aralık, “8” olanlar ise 31 Aralık’ta ödemelerini alabilecek.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde 177 bin 842 öğrenci burs, 238 bin 229 öğrenci ise öğrenim kredisinden ilk kez yararlanacak.